Welkom bij Reusable Care Creations

Reusable Care Creations (RCC) is een initiatief van Ellen Seldenthuis, een Nederlandse vrouw die sinds 2004 in Ghana woont en werkt. In 2016 ontstond het idee om een project op te starten voor de introductie van herbruikbare zorg producten; milieuvriendelijk en geldbesparend.

Het project Reusable Care Creations (RCC)

Het project heeft ten doel:

  • Wasbare sanitaire producten zoals wasbaar maandverband, wasbare luiers voor kinderen en wasbare luiers voor volwassenen te introduceren, te verbreiden en toegankelijk te maken voor brede groepen in de Ghanese samenleving,
  • Door voorlichting taboes rond sanitaire thema’s en weerstand tegen het gebruik van sanitaire producten te verminderen.
  • Lichamelijke en sociale beperkingen die mensen ondervinden door het ontberen van goede sanitaire producten te verminderen.
  • De belasting van het milieu door het gebruik van wegwerpluiers en wegwerpmaandverband te verminderen.
  • Vrouwen met een lichamelijke beperking een kans bieden op volwaardige participatie in de samenleving door hen een baan te bieden waarbij zij hun kennis en vaardigheden op het gebied van naaien kunnen inzetten en zich verder kunnen ontplooien.

Ons team

De reusable care creations worden gemaakt door vrouwen met een lichamelijke beperking. Een groep die extra aandacht verdient. Omdat de producten klein zijn is het naaiwerk tamelijk compact. Dat is gunstig voor voor deze medewerkers. Grote handelingen en bewegingen verlopen vaak moeizamer.