Home

  Project   Resultaten   Producten   Recepten   Koken   Werkplaats   Nieuws   Ervaringen   Sponsoring   Gastenboek   Stichting   Contact   Foto's

Werkplaats New Cooking Bag

 Omvang
Het team van New Cooking Bag bestaat uit 12 medewerkers. 9 vrouwen en drie jongemannen. Twee leerlingen maken hier deel van uit. Zij zijn eindexamenkandidaten van de Special School. Twee dove jonge mannen binnen dit team werken tijdelijk aan het project mee om werkervaring op te doen en om te werken aan hun toekomst. Twee mannen van ons project Tuma Viela worden vaak ingezet om orders gereed te maken en de NCBs te vervoeren naar de verschillende busstations. Zij verzorgen de logistiek om onze NCBs te kunnen verspreiden door heel Ghana.
 
 Kapok
Omdat kapok erg stuift hebben we een speciale ruimte in de werkplaats waar de New Cooking Bags gevuld worden met kapok.
 
Per werknemer kunnen er 4 NCBs per dag geproduceerd worden. Iedereen heeft zijn eigen taak in het proces hiervan
 
 
 
 
 

New Cooking Bag heeft een prachtig onderdak gevonden in onze nieuwe werkplaats, zon 10 minuutjes verwijderd van onze Tuma Viela werkplaats. De werkplaats is gevestigd in een selfcontained, groot vrijstaand huis met een grote ommuurde tuin eromheen. Het heeft een grote opslagruimte voor de kant en klare NCBs, een ruimte waar de NCB geknipt wordt, een kapokkamer, verschillende ruimtes waar de kapok wordt opgeslagen, een keuken en wcs. Een opslagruimte voor onze stoffen doet tevens dienst als kantoor.

Er is een speciale kamer voor de dames van Reusable Care Creations en een grote hal waar de New Cooking Bags genaaid worden. Bovendien wordt de veranda ook regelmatig gebruikt, een heerlijke plek om de NCBs af te kloppen en gereed te maken voor verzending.

De naaimachines die we gebruiken zijn handnaaimachines of naaimachines die met een pedaal aangedreven worden. Zo zijn we niet afhankelijk van elektriciteit die hier nog regelmatig uitvalt.We worden steeds bedrevener en we leren van elkaar...

 
 De middelen
Dankzij sponsors uit Nederland was het mogelijk de werkplaats te creren.
 
 Russia Bungalows
De werkplaats staat in een wat nieuwer gedeelte van Tamale, ook wel bekend als Russia Bungalows. Zon 40 jaar geleden is daar een wijkje gebouwd met bungalows op zeer ruime kavels. De werkplaats ligt aan een goede doorgangsweg op een mooie locatie!
 
 Reusable Care Creations
In onze werkplaats werken ook 2 vrouwen die ons nieuwe project Reusable Care Creations hebben opgestart. Zij ontwikkelen wasbare luiers en wasbaar maandverband.