Home

  Project   Resultaten   Producten   Recepten   Koken   Werkplaats   Nieuws   Ervaringen   Sponsoring   Gastenboek   Stichting   Contact   Foto's

Ervaringen van gebruikers

 Gebruikerservaringen
...Het is zo leuk om positieve reacties te krijgen en die te delen! Het is belangrijk om suggesties die ons aan de hand worden gedaan door enthousiaste gebruikers door te geven en dat we allemaal kunnen leren van de eventuele problemen die we tegenkomen bij het gebruik van de New Cooking Bag… Misschien wil iemand een nieuw, goed gelukt recept doorgeven…  een praktische tip geven of wat dan ook. Kortom, we zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen!
 
 
 
 
 Araba

Jolof Rice was het eerste wat ik klaarmaakte en met succes! Iedereen was erg enthousiast over de New Cooking Bag die ik meegenomen had naar huis. De tweede keer dat ik de New Cooking Bag gebruikte wilde ik gewone witte rijst maken en ik bracht 2 bekers water aan de kook en vervolgens deed ik er 1 beker rijst bij. Ik deed het ’s avonds om het de volgende ochtend vroeg te kunnen eten want ik zou gaan vasten. Ik deed alles volgens het boekje maar na een uur slow cooking was de rijstsoort die ik had gebruikt nog steeds hard en had gewoon meer water nodig… Dus had ik een probleem! Ik wist niet goed wat ik moest doen en ik had mijn vuur een uur geleden al gedoofd. Moest ik nu weer vuur maken en de hele handel met extra water weer aan de kook brengen óf… en het laatste wat ik bedacht deed ik eigenlijk in een opwelling en ik goot gewoon een extra beker koud water bij de gloeiend hete rijst in de New Cooking Bag en knoopte hem weer dicht. Het was een sterk verhaal dat ik de volgende morgen aan mijn huisgenoten kon vertellen en laten zien: De rijst was de volgende ochtend namelijk heerlijk zacht en nog steeds heet! Dit succesverhaal mag ik ook altijd op onze demonstraties vertellen!

 
 Humukusum

Ik heb mijn man en zijn vrienden -die een eindje verderop zaten te kletsen- bij mijn kookpot geroepen en laten zien hoe ik de Jolof Rice klaarmaakte, ‘the New Cooking Bag way…’ Ze waren verbaasd en ik zei dat ze er allemaal eentje aan moesten schaffen voor hun vrouw! Later heb ik nog een keertje rijst met een saus klaargemaakt, beiden in de New Cooking Bag en mijn schoonzus was verbijsterd! Ze wil er absoluut eentje hebben voor de Ramadan begint! Niet alleen is het eten heerlijk als je deze manier van koken toepast maar het scheelt me ook enorm veel tijd! Ik werk tot ˝ 5 en moet dan nog een eind lopen voordat ik thuis ben. Ik heb drie kleine kinderen en om dan ’s avonds die te badderen, het huis aan kant te maken en tegelijkertijd het eten te koken is een hele klus! Gisteren heb ik vroeg in de morgen voor dat ik naar mijn werk ging rijst klaar gemaakt voor Rice-Balls en toen ik na het werk thuis kwam hoefde ik er alleen nog maar ballen van te draaien! Het is een geweldige uitvinding die het leven een stuk makkelijker maakt voor mij!

 
 Samata

Ik probeerde eerst yam te koken in de New Cooking Bag en wilde het graag laten zien aan de andere gezinnen bij ons in de compound. Die stonden er in eerste instantie sceptisch tegenover. Met één maaltijd kon ik ze niet helemaal overtuigen. Ik heb toen ‘s morgens ‘local rice’ klaargemaakt en ’s avonds pas gegeten. Nog hartstikke warm en heerlijk! Nu zijn ze om en ze willen proberen geld opzij te leggen om er zelf ook eentje aan te kunnen schaffen!

 
 Ayisha

De dag dat ik de New Cooking bag mee naar huis nam vroegen mijn buren stuk voor stuk: “Wat is dit?  Kan dit ding koken?!”  Ik gaf ze de handleiding met de recepten en praatte erover maar ze geloofden er niets van. Toen heb ik een yam gekocht en liet ik het gewoon maar zien. Eerlijk gezegd was ik zelf een beetje bang. Ik had demonstraties gezien, maar het nog nooit zelf gebruikt! Wat als het niet zou lukken? Maar gelukkig liet de New Cooking Bag me niet in de steek en heb ik mijn ongelovige buren verrast! Ze hebben allemaal een stuk gare yam geproefd!
Gisteren kwam een van mijn buurvrouwen terug samen met een vriendin van haar. Ze wilde haar vriendin ook de New Cooking Bag laten zien en er mee koken. Ik mocht het zelf niet koken van ze, want ze verdachten me van Ju-Ju, tovenarij… nou ja?! Dus hebben die twee vrouwen zelf gekookt in mijn huis met mijn New Cooking Bag. Ze wilden steeds halverwege er stiekem inkijken en daar moest ik ze echt van weerhouden… Zo nieuwsgierig! Ik heb een DVD voor ze opgezet om ze af te leiden en toen het uur erop zat was de jolof rice perfect!

 
 Rashida

De allereerste keer dat ik de New Cooking Bag gebruikte heb ik yam klaargemaakt. 10 minuten koken en vervolgens een uur in de New Cooking Bag! Het laagje water dat overbleef onder in de pan heb ik afgegoten en de smaak van de yam was heerlijk! Stevig van buiten en precies goed zacht van binnen. Alle vrouwen in de compound hebben het op de voet gevolgd en waren verbaasd en blij verrast!
Laatst heb ik ’s morgens voordat ik naar het werk ging mijn T-Z klaargemaakt en ’s avonds pas gegeten na het werk… Wat een gemak! Mijn zus wilde het niet geloven en nu heeft zij de New Cooking Bag mee naar haar huis genomen om het zelf te proberen. Gelukkig krijg ik hem zondag weer terug!

 
 Nayila

Ik werk bij New Energy in Tamale en gisteren heb ik het New Cooking Bag Project bezocht samen met mijn baas. Ik was zeer onder de indruk en wist zeker dat ook mijn collega's dit geweldig zouden vinden. Ik kocht daarom 4 New Cooking Bags, eentje voor mezelf en die andere 3 zou ik wel kwijtraken hoopte ik. Bij New Energy aangekomen heb ik meteen rijst gekocht en heb een demonstratie gegeven aan mijn collega's en het was waar... iedereen laaiend enthousiast! Ik was de 4 New Cooking Bags meteen kwijt en vandaag heb ik er weer 5 gekocht. Ik hoop dat ik deze keer de mijne kan houden maar anders ga ik gewoon weer terug naar het New Cooking Bag Project!

 
 
 
 Rahina

Eenmaal thuis met mijn New Cooking Bag moest ik natuurlijk meteen uitleggen wat ik daar op mijn hoofd binnenbracht. Ik vertelde erover, liet ze de handleiding en de recepten zien, maar ze noemden me een praatjesmaker… Ze hadden al gekookt dus ik kon niet meteen proberen hen van gedachten te doen laten veranderen dus zei ik dat ik morgen na het werk hun eens wat zou laten zien…! Toen ik de volgende dag thuis kwam vertelde ik de vrouwen dat we rijst zouden gaan koken. Dat hebben we op de New Cooking Bag manier gedaan en toen ze het resultaat proefden zeiden ze: “Hey Rahina, your thing is working!”
Gisteren vertelden de vrouwen tegen me toen ik thuis kwam dat ze yam wilden koken. Ik zei “okay” en hielp hen een beetje mee hoe ze het moesten doen. Het ging weer perfect! Eén van de vrouwen heeft mijn New Cooking Bag nu en ze zei dat ze me geld zou geven dan moest ik er maar eentje weer voor mezelf kopen want ze wilde deze meteen hebben om morgen rijst mee te koken…! Ik heb de handleiding ook aan onze buren laten lezen en die hebben me nu ook uitgenodigd om het aan hen te demonstreren!

 
 Humu

Ik heb gisteravond voor het eerst mijn New Cooking Bag gebruikt en weet je wat? Ik maakte de rijstepap om 7 uur ’s avonds klaar en stopte het in de New Cooking Bag want ik wilde het de volgende ochtend als ontbijt eten met mijn familie. And guess what…?! Om 5 uur vanmorgen was het perfect en nog steeds heet! Niet te geloven! Na tien uur! Iedereen in mijn compound wil proberen er eentje aan te schaffen voordat de Ramadan begint!

 
 Rahama

De eerste keer dat ik de New Cooking Bag wilde gebruiken was ik eigenlijk best zenuwachtig en een beetje bang dat het zou mislukken. Je kunt niet stiekem koken in een compound-house  dus iedereen is er getuige van. Maar goed, ik wilde het toch doen dus kocht ik rijst en riep mijn huisgenoten dat ze moesten komen kijken. Ik deed alles zoals aangegeven op de handleiding en vertelde mijn buren dat ze over een uurtje maar eens weer moesten kijken… Eerlijk gezegd heb ik na een uurtje in het geheim snel gekeken of het goed was, alles weer dichtgemaakt en toen mijn huisgenoten het wonder van de New Cooking Bag laten zien. Ze waren er ondersteboven van dat iets zonder elektriciteit en zonder vuur kan koken! De dag erna heb ik ’s morgens vroeg rijst gemaakt en ’s avonds pas gegeten. Het was perfect en nog steeds heet. We praatten enthousiast over het feit dat de New Cooking Bag ons enorm zou helpen als het straks weer Ramadan is!

 
 Sueba

Ik heb de eerste keer in mijn compound Rice and Beans klaargemaakt met behulp van de New Cooking Bag. Mijn huisgenoten geloofden mijn verhaal niet toen ik het ze probeerde uit te leggen toen ze nieuwsgierig om me heen stonden om te zien wat ik aan het doen was. Ze daagden me uit maar dat deed me niets! Toen alles in de New Cooking Bag zat heb ik de schaal met de New Cooking Bag waar het eten in zat aan mijn buurvrouw gegeven om het in haar kamer te zetten en over een uur me te roepen. Als ik het in mijn eigen kamer had gezet zouden ze namelijk gedacht hebben dat ik het daar snel op een vuurtje zou hebben gekookt…
Na een uur zei de vrouw dat het tijd was en de vrouw droeg de New Cooking Bag naar buiten, opende het en haalde de pan er zelf uit om het eten te checken. De vrouw was dol enthousiast en riep al de vrouwen in de compound om te komen kijken! Ze klapten in hun handen voor mij en ze zeiden dat ze voor de Ramadantijd een New Cooking Bag hoopten te kunnen kopen!

 
 Ileham

Toen ik mijn New Cooking Bag had heb ik het aan drie compounds laten zien en ik heb al die vrouwen uitgenodigd bij mij thuis. Ik heb Waakye, rijst met bonen klaargemaakt en ze waren verbaasd over het resultaat. Ik hoorde ze onderling praten over de voordelen die het hen zou geven en ze wilden zelf ook graag een New Cooking Bag. De prijs van 19 Gh.c vonden ze een goede/normale prijs en ze zouden er voor gaan sparen!

 
 Salima
Ik bereidde het allemaal even niet goed genoeg voor dus op het moment dat mijn mobiele telefoontje het sein gaf dat de rijst 2 minuten had gekookt en ik de hete pan met inhoud in de New Cooking Bag wilde zetten, zag ik dat ik vergeten had een handdoek of theedoek of wat voor oude lap dan ook in de New Cooking Bag te stoppen tegen vuil en spetters.  Die kon ik natuurlijk ook niet zo snel vinden, dat zul je net zien… Ik heb toen vlug een leuke sjaal gepakt die ik altijd om mijn hoofd bind en drapeerde die in de New Cooking Bag waar ik vervolgens de pan in wikkelde  voordat ik de bag dichtbond met het kussentje erbovenop. We hebben die avond genoten van een perfecte rijst maar toen ik de  volgende dag op zoek was naar mijn favoriete sjaal zag ik dat die op bepaalde plaatsen gesmolten was… Jammer maar helaas. Een goede tip om een katoenen lap te gebruiken en niet eentje waar synthetisch materiaal in zit! 
 
 
 
 
 
 
 Fatima

De dag dat ik de New Cooking Bag voor het eerst zou uittesten was er veel bezoek in ons huis dus ik had een boel belangstelling. Ze vroegen me de oren van het hoofd en wilden niet geloven wat ik ze antwoordde. Ze zochten naar het vuur in de New Cooking Bag en bleven zich maar afvragen hoe of het werkte. Ze bleven me heel nauwlettend in de gaten houden wat ik deed en toen ik na een uur een prima rijst tevoorschijn ‘toverde’ waren ze in alle staten! Ze nodigden me uit om naar hun village te komen en het daar te komen demonstreren…

 
 Ruhaima

Ik woon nog bij mijn ouders en ben net van school af. Mijn zus en ik koken elk drie dagen achterelkaar en dan nemen we het van elkaar over. Mijn vader is leraar dus die snapte heel goed de handleiding en de recepten en hij las het heel aandachtig door. Toen vertelde hij mijn moeder precies wat ze moest doen: 4 bekers water, 2 bekers rijst en dan twee minuten koken. Hij gaf haar ook een doek om in de New Cooking bag te doen want dat stond ook in de handleiding. De rijst was heerlijk en mijn vader vond het zo’n succes dat hij de New Cooking Bag mee naar het huis van onze buren heeft genomen en daar heeft hij uitgelegd hoe het werkt. Zij hebben nu ook al onze New Cooking Bag gebruikt en vinden het een super ding!!

 
 Asana

Mijn rijst met bonen was een succes. Mijn man was ook erg verbaasd en hij zei meteen dat als zijn vriend deze New Cooking Bag zou zien, hij erg blij verrast zou zijn… Die houdt namelijk erg van innovatieve dingen! Mijn man maakt nu een boel reclame voor de New Cooking Bag! Iedereen zegt dat als ze geld hadden ze er beslist eentje zouden willen aanschaffen!

 
 Amina

De dag dat ik de New Cooking Bag mee naar huis wilde nemen ging ik er niet gelijk mee naar mijn eigen compound maar liet ik hem in mijn familiehuis zien en ik vertelde het hele verhaal over de New Cooking Bag. Mijn zus was zo enthousiast en zei dat ze hem meteen wilde uitproberen. Ik gaf hem aan haar en de volgende dag vertelde ze me dat ze okra soep had gemaakt met vlees, vlak voordat ze in het ziekenhuis aan het werk ging. Toen ze terug kwam was alles zo gaar als boter… De okra, het vlees… Ze zei dat ik de New Cooking Bag niet terug zou krijgen en ze gaf me geld om voor mezelf een nieuwe te kopen want deze wilde ze niet meer uit handen geven!

 
 Hamdia

Toen ik thuis kwam met de New Cooking Bag gaf ik hem aan mijn zus die in haar naaiatelier aan het werk was. Een kebab verkoper die tegenover haar vlees roostert kwam nieuwsgierig vragen wat het was en toen mijn zus uitlegde dat je hiermee kon koken lachte hij haar uit. Zondag middag zag ik de kebabverkoper, die toch eigenlijk wel nieuwsgierig was geworden en hij vroeg me het te demonstreren. Ik ben naar mijn oom gegaan die naast ons huis brommers en motoren verkoopt en repareert en heb hem om 5 Gh.c gevraagd om eten te kopen en voor hem te koken. De oom lachte schamper en zei dat hij de 5 Gh.c terug wilde hebben als dit bizarre experiment zou mislukken. Dat beloofde ik hem. Zelf heb ik er ook 5 Gh.c bijgelegd en al de ingrediënten gekocht voor Jolof Rice en ik heb iedereen laten zien hoe het werkt. Toen alles in de New Cooking Bag zat heb ik de New Cooking Bag in een schaal midden in de stoffige, rommelige werkplaats tussen allerlei brommeronderdelen gezet zodat iedereen hem kon zien. Toen het uur verstreken was stond iedereen rondom mij in de brommerwerkplaats en toen mijn oom het resultaat zag rende hij gillend, met zijn armen in de lucht, luid gierend weg… Zo ontzettend grappig! Ik heb mijn New Cooking Bag in zijn armen gedrukt en gezegd dat hij hem aan zijn vrouw moest geven dan kon zij hiermee voor hem koken… Vanmorgen toen ik naar mijn werk ging riep mijn oom me lachend na… “Hey Magic Hamdia…!”

 
 Amata

Toen ik mijn New Cooking Bag kreeg heb ik ’s avonds meteen mijn huisgenoten verteld wat het was. Ze dachten dat ik een grapje maakte en wilden het niet geloven. Er was net een vrouw aan het koken en ik vroeg haar of ze het eten in de New Cooking Bag wilde doen maar dat weigerde ze. Toen heb ik zelf rijst gekocht en het klaargemaakt in de New Cooking Bag want ik wilde iedereen in de compound laten zien dat het écht werkt! Toen ze het resultaat zagen en proefden klapten ze allemaal in hun handen van plezier! Een aantal buurvrouwen waren er niet bij dus heb ik het nog een keertje gedemonstreerd met hetzelfde succes!
Gisteren aten we banku uit de New Cooking Bag en wat er over was was zelfs vanmorgen nog warm en konden we zo eten als ontbijt! Een van mijn buurvrouwen heeft nu zelf ook een New Cooking Bag gekocht!

 
 Mely

De eerste keer dat ik de New Cooking Bag gebruikte heb ik Rice & Beans klaargemaakt en iedereen uit mijn buurt uitgenodigd om te komen kijken en proeven. De bonen waren perfect maar de lokale rijst die ik gebruikt was iets te nat gebleven. We hebben hier ook zoveel soorten rijst en de ene soort verlangt meer water dan de andere. Een kwestie van even uitproberen. Dus heb ik de New Cooking Bag daarna opnieuw gebruikt omdat ik wilde dat iedereen zou weten dat het ook perfect kan zijn. Het werd Jolof rijst en inderdaad geweldig gelukt en iedereen is nu overtuigd!