Meisjes hebben het op de heupen…

Reusable Care Creations (RCC)is een initiatief van Ellen Seldenthuis, een Nederlandse vrouw die sinds 2004 in Ghana woont en werkt. In 2016 ontstond het idee om een project op te starten voor de introductie van herbruikbare zorg producten; milieuvriendelijk en geldbesparend.

Kinderen

Dit gedeelte van de website gaat over kinderen en is ook speciaal voor kinderen. Je vindt hier veel informatie en leuke verhalen over het dagelijkse leven van kinderen in Tamale. Je kunt Ellen vragen stellen en je kunt hier lezen wat Nederlandse kinderen ondernemen om de kinderen in Tamale te helpen. Heel veel leesplezier gewenst!

Kinderen in Ghana
Kinderen in Ghana hebben een heel ander leven dan kinderen in Nederland…

•Drink je wel eens water uit een zakje?
•Ga jij met een schooluniform naar school?
•Eet je wel eens met je handen… Ja? Maar wat dacht je van soep?
•Heb jij wel eens malaria gehad?
•Sta jij ’s morgens om vijf uur op om de stoep te gaan vegen?
•Kun jij met losse handen een emmer water op je hoofd dragen?
•Draag je wel eens je kleine broertje of zusje in een doek op je rug?
•Weet je wat het is om de hele dag met een kudde koeien op stap te moeten?
•Heb je wel eens geprobeerd huiswerk te maken als het licht is uitgevallen?
•Heb je wel eens je eigen schoenen moeten repareren?
•Heb je wel eens een slang weggejaagd?
Een heel ander leven is interessant en leuk om over te lezen!
Er zijn verhalen waar je om kunt lachen… Daar had je wel bij willen zijn! Zou je zelf ook wel eens mee willen maken… Spannend! Ja, te gek!
Sommige dingen kun je je denk ik niet goed voorstellen, zou je echt niet willen, ben je misschien zelfs wel bang voor…!
Andere dingen zijn vreemd, een beetje zielig of vindt je misschien wel vies…
Van iets anders had je nog nooit gehoord! Goh, bijzonder! Leuk om te weten!

We wonen allemaal op dezelfde planeet maar het leven kan heel verschillend lopen! Toch kunnen jij en Abdellah dezelfde dromen hebben…! Ayara en jij lachen om dezelfde dingen en Tiyumba en jij kunnen beide gek op dansen zijn!

Verwonder je maar!

Reusable Care Creations (RCC) is een initiatief van Ellen Seldenthuis, een Nederlandse vrouw die sinds 2004 in Ghana woont en werkt. In 2016 ontstond het idee om een project op te starten voor de introductie van herbruikbare zorg producten; milieuvriendelijk en geldbesparend.

Tamale

Tamale is de stad van de Dagomba’s, één van de vele stammen die in Ghana wonen. Tamale ligt in de tropen en er zijn maar twee seizoenen. Een halfjaar droog seizoen wanneer er eigenlijk geen druppel regen valt en een halfjaar regenseizoen waarin droge warme dagen opgevolgd worden door heftige regenbuien!

Tamale is groot, heet, druk, levendig, vervuild en kleurrijk. De meeste mensen die er wonen zijn Moslim die samenleven met Christenen en mensen die meer geloven in de natuur, hun voorouders en in eeuwenoude tradities.

In Tamale wonen rijke mensen maar heel veel mensen hebben het niet gemakkelijk en zijn arm… Je hebt er prachtige villa’s met een grote hoge muur met prikkeldraad eromheen, hutjes van klei met rietendakjes die op instorten staan en alles wat daar tussen zit…

Mensen die traditioneel gekleed gaan in prachtige gewaden en mensen die er heel modern uitzien lopen tussen mensen en kinderen in oude, kapotte kleren… Er zijn grote winkels waar van alles te koop is, maar ook een hele grote markt waar iedereen van alles een beetje verkoopt om zo zijn hoofd boven water te kunnen houden.

Er zijn kinderen die naar school gaan en kinderen die thuis mee moeten helpen… Kinderen die na schooltijd spelen en kinderen die werken… Kinderen met een computer en kinderen met een speelgoedautootje gemaakt van een melkblikje… Kinderen met een lach en kinderen met een traan…

Tamale is van alles wat… Tamale is een bijzondere stad!