September 2017

Regenseizoen in Ghana… alles klam, alles vochtig!
Daarom brengen we regelmatig op dagen dat de zon zich wel in alle hevigheid vertoont, de New Cooking Bags maar ook de WASHpads naar buiten. We spreiden vele meters plastic in onze compound en geven onze producten de kans om even lekker te luchten… Vooral de WASHpads uitgestrekt in de zon te zien liggen is een lust voor het oog!

Juli 2017

We verkennen de markt voor onze WASHpads… Dat is een hele belevenis! Op onze plaatselijke markt zijn we een aantal weken achtereen met onze medewerkers de markt op gegaan en hebben onze WASHpads aan het grote publiek getoond.
Men was enthousiast, nieuwsgierig, verbaasd, stelde vragen, gaf ons feedback en sommigen wilden ze wel eens proberen… Leuk detail is dat de eerste pad verkocht is aan een man die het kocht voor zijn vrouw. Zij is onderwijzeres op een meisjesschool en hij kent al haar verhalen van meiden die thuis moeten blijven als ze ongesteld zijn… Hij vond dit een geweldige oplossing!
Een van de opmerkingen van mensen op de markt was dat bij het verven van de batik veel chemicaliën gebruikt worden. Ik ben blij met die opmerkingen! Hier gaan we zeker over nadenken… Het borrelt al…!

Juni 2017

Het is dan eindelijk zover! We brengen ons wasbaar maandverband op de “markt” en we noemen het WASHpad! Women All Should Have pad…
We zijn er zo trots op! We verkopen ze maar we geven er ook 5 x 100 weg… Ter introductie! Zo kunnen veel meisjes en vrouwen er kennis mee maken.

Mei 2017

We hebben nog mooie waterdichte stof uit de container, donkerblauw. Daar van maken we een waterdicht en geurdicht tasje waarin je de washable pad kunt stoppen als die gebruikt is. Je kunt het tasjes sluiten met drukknoopjes.

April 2017

In het begin hadden we problemen met het vastmaken van de drukknopen. Gelukkig vonden we een handig machientje, een soort hefboom mechanisme, om de knopen van het type dat in Ghana leverbaar is er gemakkelijk in te krijgen.

Februari 2017

Maandverbandjes worden op dit moment in elkaar gezet. De dames werken er hard aan om de limiet van 6 maandverbandjes per dag te kunnen maken… Dit valt nu nog niet mee, maar zal straks beter gaan.
Ik neem de maandverbandjes al wel vaak mee in mijn praatjes die ik regelmatig hou… De reacties zijn heel positief.

Januari 2017

Het heeft even geduurd voordat we het meest geschikte patroon voor ons wasbaar maandverband gevonden hadden. We hebben heel wat geëxperimenteerd, getest en gefröbeld. Maar we zijn nu op de goede weg.