Augustus 2016
Het is hem gelukt!
Alidu, een dove jongeman die tijdelijk bij ons werkt om werkervaring op te doen en te sparen voor zijn droom, is aangenomen op de lerarenopleiding! Samen met een tolk zal hij daar 3 jaar lang lessen volgen en hopelijk kan hij daarna een baan vinden als leerkracht op een dovenschool.
Geweldig dat door sponsoring van een aantal doven in onze werkplaats Tuma Viela, zij nu een kans krijgen om aan hun toekomst te werken! Wij zullen hem missen! Een serieuze, hardwerkende jongen die we toch heel graag laten gaan!

Tijdens de introductie op de universiteit werd een prachtige foto gemaakt van Alidu om hem aan te moedigen… Heel veel succes!!!

Ik merk om me heen dat er langzamerhand een beweging op gang komt van mensen die zich wel degelijk druk beginnen te maken over het milieu in Ghana. Ontbossing, klimaatsverandering, schone energie, iedereen moet er nu wel van gehoord hebben. Wij laten graag merken dat wij ook een groot belang hechten aan onze leefomgeving en daarom draagt het label op onze New Cooking Bag nu ook een boodschap…

Your GREEN choice from GHANA
GOOD for people and the environment
Made from natural materials and
BIODEGRADABLE

We hebben een WAT relatie, we WORK APART TOGETHER… Twee verschillende locaties die samenwerken als dat nodig mocht zijn. In de praktijk werkt dat als volgt: Rukaya en Hamdia zijn druk aan hun kant met de productie van de New Cooking Bags. Ze kunnen wel wat hulp gebruiken! Net iets voor Umar en Alidu van de andere kant… Vol energie en gauw verveeld is dit een echte uitdaging voor ze! Top dag gehad!

Vandaag hebben we met elkaar onze nieuwe locatie ingewijd… De medewerkers van New Cooking Bag en Reusable Care Creations onthaalden hun collega’s van Tuma Viela zo enthousiast dat de stemming er meteen in zat! We kregen een vrolijke rondleiding, er was muziek, we hebben gedanst en iedereen vond ons nieuwe onderkomen prachtig! Als klap op de vuurpijl hadden we kratjes frisdrank! Natuurlijk hebben we iedereen bedankt die dit mogelijk gemaakt heeft en geproost op een hele mooie toekomst!

April 2016
Het kapok seizoen is aangebroken en om voldoende voorraad in de werkplaats te hebben ben ik ook maar mijn ‘eigen’ handeltje begonnen en mijn schuur staat vol kapok. Kapokboeren uit de mij omringende dorpen brengen de zakken naar mijn huis en elke morgen laad ik er twee op mijn motorbike. Water is ook schaars zo aan het eind van het droge seizoen. Alles is kurkdroog en de pijpleiding in mijn dorp ligt al twee jaar te wachten boven de grond terwijl de geulen die ze destijds ervoor gegraven hebben allang weer dichtgeslibd zijn. Daarom gaan de jerrycans bungelend aan de kapok mee naar de stad in de hoop dat de waterleiding het daar vandaag doet. Ik moet een aantal keer met volle kracht mijn hele lijf naar voren gooien om de zware brommer van die verhipte hoge standaard af te krijgen maar dan kan ik eindelijk op weg. Kilometers lang over een stoffig, hobbelig, zandpad voordat een redelijke weg opdoemt… “ Hey, Goemdi Lanna!” (Kapokhandelaar(!), roepen een paar mannen me vrolijk na en ik lach terug… Daybreak Africa…

Maart 2016
… We streven er naar om eind 2020, 10.000 New Cooking Bags in Tamale en de omliggende dorpen te hebben geïntroduceerd. Verspreid op een wijze dat ze ook daadwerkelijk en veelvuldig gebruikt worden. In de loop van het project zullen we deze doelstelling evalueren en eventueel aanpassen…

Dit was ons doel … Dít hadden we gehoopt toen we met het project New Cooking Bag van start gingen. En nu, 17 maart 2016 hebben we dat doel al bereikt! Wie had dat gedacht? Dat vraagt om bijstelling en… een klein feestje! Op de foto met z’n allen en ik trakteer op Kenkey met een stukje vis!

Maart 2016
Tamale houdt dit jaar zijn eerste Trade Fair en natuurlijk zijn wij daar! Dit is onze thuisbasis dus is het een uitgelezen kans om de NCB te promoten op de beurs! Het is ontzettend leuk! Hamdia en ik hebben een schorre stem van het praten maar het geeft zoveel voldoening om mensen verbaasd te zien luisteren hoe het werkt! We zien ze ongelovig maar enthousiast geworden hun hoofd schudden en velen zien we vertrekken met een NCB onder de arm om het thuis te gaan proberen!

Januari 2016
Het is geweldig hoeveel mensen er altijd klaar staan om ons te helpen.
Neem Uniform Brands uit Doetinchem: Ze hebben een container gevuld met restanten stof die ze niet meer gebruiken en bieden ons die stoffen gratis aan. Hiermee kunnen we de New Cooking Bags betaalbaar houden voor iedereen in Ghana! De container zal volgende maand de zee overvaren en dan kunnen we aan de slag met super kwaliteitsstoffen waar we heel veel mooie New Cooking Bags van kunnen maken!