December 2015
We kunnen het niet over ons hart verkrijgen om lapjes die overblijven zomaar weg te doen. Het ontwerp van de New Cooking Bag is rond, de balen stof zijn recht dus er blijft best veel over! Daar worden nu de “Part-Part” New Cooking Bags van gemaakt zoals de dames het noemen en dat is… A-part! De dames van New Cooking Bag maken vierkante lappen van de restjes. Om de beurt nemen ze een zak vol restjes mee naar huis en in de avonduren en de weekenden zitten ze lekker thuis hieraan te werken. Super zijn ze! Zowel de nieuwe “part-part” New Cooking Bags als deze hardwerkende vrouwen!

November 2015
We kregen een geschenk uit de hemel zo leek het wel… Duizenden lapjes met Afrikaanse print die al jaren ergens lagen te verstoffen werden ons zomaar aangeboden… Of we daar belang bij hadden… “JA!!!” En zie hier het geweldige resultaat! Hier kunnen we een poos mee vooruit en leuk dat het is om hiermee te werken… Daar word je vanzelf vrolijk van!

Oktober 2015
Toen ik terug reed van een bezoek aan de bank zag ik veel activiteit in het”Jubilee Park”, Landelijke verkiezing van de “teacher van het jaar”. De vice-president was er en heel veel leerkrachten en studenten/leerlingen uit heel Ghana… Ik heb me binnen gekletst bij de politie en zwaarbewapende soldaten en even later stonden we in de felle zon, op het plein met onze NCB’s. Veel NCB’s aan de man gebracht, maar vooral veel leuke contacten opgedaan! Als alles waargemaakt wordt wat er gezegd werd en beloofd dan komt het helemaal goed met ons!

September 2015
Ook dit jaar mochten we weer restanten stof ontvangen van een bedrijfskleding bedrijf uit Nederland. Oerdegelijke stoffen die hier erg geliefd zijn! Kwaliteit wordt hier ook zeker gewaardeerd! We maken er PREMIUM New Cooking Bag’s van. NCB’s die we maken van schooluniformstof vallen ook in deze categorie. De prachtige, kleurrijke NCB’s met Afrikaans dessin noemen we nu ECONOMIC. Precies dezelfde werking wat het slow-cooken aangaat, maar een klein verschil in prijs en uitstraling…

Augustus 2015
Toen we in 2014 begonnen met het project New Cooking Bag hadden we als kwantificering: “We streven er naar om eind 2020, 10.000 New Cooking Bags in Tamale en de omliggende dorpen te hebben geïntroduceerd…” Ik denk dat we dat binnenkort wel bij mogen stellen! We vinden het geweldig dat we nu al, in augustus 2015 onze 5000ste New Cooking Bag hebben mogen afleveren…! En niet alleen in Tamale en de omliggende dorpen, maar we verspreiden de New Cooking Bag in alle tien de regio’s van Ghana!

Mei 2015
Net terug van weer een hele leuke demonstratie samen met Rashida. Enthousiaste mensen, al waren het er maar een stuk of vijftien in de Baptisten kerk… maar een mooie ochtend gehad!
26 NCB’s verkocht en dat we geen tas hebben was voor deze man geen probleem…

Nogmaals, hoewel dit de enige man was vandaag, de mannen doen geweldig mee!

April 2015
De dove jongens van de werkplaats voor gehandicapten, verbaasden me vandaag met fantastische blouses die ze maakten van onze restjes die overblijven na het knippen van een NCB. Er zaten zelfs restjes bij van restanten stof die we vorig jaar toegestuurd kregen vanuit Nederland. Restjes van restjes…. Dat klinkt waardeloos, maar wat kan dat nog waardevol zijn!

Maart 2015
Vandaag hebben ze een film gemaakt van onze werkplaats. Binnenkort verschijnt die driemaal op televisie in het programma: “Business in the Northern Region”. We hebben gekookt voor de cameraman en de presentator in de New Cooking Bag en ik heb het gevoel dat we wel goed uit de verf zullen komen! Helaas alleen via satelliet te volgen, maar je weet maar nooit wat dit ons gaat opleveren!

Februari 2015
We hebben hem! Onze eigen bakbrommer! Hamdia verdiende hem omdat ze vorig jaar werd gekozen tot Pionier in Afrika door het CHEETAH FUND. En daar zitten we dan, met Hamdia op de bok! Allemaal ook nog eens in onze prachtige nieuw outfit, speciaal ter promotie van de New Cooking Bag. We hebben bekijks, dat zal ik jullie vertellen! We zijn er heel trots op!

Januari 2015
Hoe leuk is dit! Ons eigen label! Keurig gedrukt op glanzende, afneembare stof, een morgentje knippen en nu zitten de eersten al op onze kussentjes. Dat ziet er prachtig en professioneel uit! We laten zien dat dit de Originele New Cooking Bag is, verwijzen naar een speciale Engelse New Cooking Bag site met informatie gericht op de verspreiding van de N.C.B.’s in Ghana. Ook onze telefoonnummers staan er op voor vragen over- of het bestellen van- onze steeds populairder wordende New Cooking Bag!

Januari 2015
Een mooier eind van het jaar 2014 konden we ons niet bedenken… SNV, een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie die ook een kantoor heeft in Tamale, sponsort ons met een aanzienlijk bedrag waar we meer dan honderd balen stof van kunnen kopen! Fantastisch! Dat zijn meer dan 1000 New Cooking Bags! Dat hebben we altijd al gewild, gesteund worden vanuit Ghana zelf…
Al met al, als we zo terugkijken op het afgelopen jaar met al die hoogtepunten, al die positieve reacties en zoveel steun van alle kanten, kunnen we niet anders dan hopen dat het nieuwe jaar dit alles op zijn minst zal evenaren!