Omvang

Het team van New Cooking Bag bestaat uit 12 medewerkers. 9 vrouwen en drie jongemannen. Twee leerlingen maken hier deel van uit. Zij zijn eindexamenkandidaten van de Special School. Twee dove jonge mannen binnen dit team werken tijdelijk aan het project mee om werkervaring op te doen en om te werken aan hun toekomst. Twee mannen van ons project Tuma Viela worden vaak ingezet om orders gereed te maken en de NCB’s te vervoeren naar de verschillende busstations. Zij verzorgen de logistiek om onze NCB’s te kunnen verspreiden door heel Ghana.

Werkplaats New Cooking Bag

New Cooking Bag heeft een prachtig onderdak gevonden in onze nieuwe werkplaats, zo’n 10 minuutjes verwijderd van onze Tuma Viela werkplaats. De werkplaats is gevestigd in een “selfcontained, groot vrijstaand huis met een grote ommuurde tuin eromheen. Het heeft een grote opslagruimte voor de kant en klare NCB’s, een ruimte waar de NCB geknipt wordt, een kapokkamer, verschillende ruimtes waar de kapok wordt opgeslagen, een keuken en wc’s. Een opslagruimte voor onze stoffen doet tevens dienst als kantoor.

De middelen

Dankzij sponsors uit Nederland was het mogelijk de werkplaats te creëren.

Russia Bungalows

De werkplaats staat in een wat nieuwer gedeelte van Tamale, ook wel bekend als Russia Bungalows. Zo’n 40 jaar geleden is daar een wijkje gebouwd met bungalows op zeer ruime kavels. De werkplaats ligt aan een goede doorgangsweg op een mooie locatie!

Er is een speciale kamer voor de dames van Reusable Care Creations en een grote hal waar de New Cooking Bag’s genaaid worden. Bovendien wordt de veranda ook regelmatig gebruikt, een heerlijke plek om de NCB’s af te kloppen en gereed te maken voor verzending.

De naaimachines die we gebruiken zijn handnaaimachines of naaimachines die met een pedaal aangedreven worden. Zo zijn we niet afhankelijk van elektriciteit die hier nog regelmatig uitvalt.

We worden steeds bedrevener en we leren van elkaar…