Als het markt is in Tamale ga ik daar altijd na schooltijd water verkopen. Mijn moeder heeft thuis grote zakken in de koelkast waar 30 zakjes water in zitten en ik verkoop altijd 3 grote zakken op een marktdag. Ik neem één zak per keer mee op mijn hoofd en dat is best heel zwaar! Ik ben altijd blij als ik wat verkoop! Niet alleen omdat ik dan weer geld voor mijn moeder heb maar ook omdat het gewicht op mijn hoofd dan steeds een beetje minder wordt! Van elke 30 zakjes die ik verkoop mag ik er van mijn moeder 2 zelf opdrinken. Als alles verkocht is loop ik weer naar huis -wat best ver is- en begint het allemaal weer opnieuw. Ik hou het geld altijd gewoon in mijn hand. Eén keer ben ik geld kwijtgeraakt wat natuurlijk niet zo leuk was en mijn moeder zei dat ik er voortaan heel goed op moest letten!

Sommige mensen proberen het gratis te krijgen… Zo was er eens een vrouw die een zakje water wilde kopen en ik gaf het haar. Ze zei dat ik maar even verder moest lopen, dan weer terug moest komen en dan zou ze me betalen, maar toen ik terugkwam was ze weg… Balen!

Ik kom vaak klasgenootjes tegen op de markt, maar die zijn niet zoals ik verkopers. Sommigen van mijn vrienden wel, die handelen in bananen en sinaasappels.

Er valt altijd wel wat te beleven op een marktdag! Ik zag een keer onderweg naar de markt een ongeluk tussen twee brommers… De man die de schuld hiervan kreeg rende hard weg en ze hebben de brommer toen naar het politiebureau gebracht! Ook zag ik een keer twee vrouwen op de markt die met elkaar praatten en vreselijk veel lol hadden. Ik weet niet waarom, maar ze waren zo vrolijk dat ik zomaar keihard begon mee te lachen!

Toch zou ik dit werk niet altijd willen doen hoor! Als ik later groot ben dan wil ik dokter worden. Het lijkt me heel fijn om zieke mensen weer beter te maken!

Eén keer ben ik geld kwijtgeraakt …