Als ik aan vuur denk dan denk ik aan het houtskool waar mijn moeder op kookt. Ze kan een grote, volle baal niet betalen, daarom koopt ze elke dag een klein plastic zakje vol wat precies genoeg is om op te koken voor die dag.
Bij onze buren is een keer brand uitgebroken. Ze gebruikten op een avond veel teveel stroom omdat ze de tv aanhadden, de koelkast was aangesloten en ze waren ook nog dingen aan het opladen. Toen brandden de elektriciteitsdraden door die los door het huis hingen en toen brandde hun hele kamer af…

Dit jaar ben ik ook weer naar het Fire-Festival geweest. Ik mag niet elk jaar van mijn vader want er gebeuren daar soms rare dingen! Er zijn veel jongens met geweren waar gewoon poeder in zit wat een flinke knal geeft, maar ze zeggen dat er soms ook jongens echte kogels in stoppen… Daarom mag ik het ene jaar wel en het andere jaar niet. Dit jaar mocht ik gelukkig dus wel en van mijn opa kreeg ik speciale kleren die ik moest dragen. We gingen in een grote optocht naar een plek waar we onze brandende fakkels allemaal neergooiden en dan moet je proberen om een groene tak met bladeren weer mee terug te nemen. Iedereen klimt dan in een boom en breekt een tak af. Het is een heel bijzonder, spannend feest en je moet de drums dan eens horen…