Ik heb eergisteren een heel lief zusje gekregen, maar weet nog steeds haar naam niet. Weet jij waarom niet?

 

Antwoord:

We noemen onze nieuwe baby nu alleen Sampa, wat meisje betekent. Als mijn zusje een broertje was geweest dan hadden we hem Sando genoemd, dat betekent jongetje. Zo wordt elke baby hier de eerste week van zijn leven genoemd… Ik weet dat papa een briefje aan mama heeft gegeven op de dag dat mijn zusje geboren werd met vier meisjes namen, -als het een jongetje was zouden het maar drie verschillende namen zijn geweest-.  Mama mag nu kiezen welke naam ze het mooiste vindt en dat vertelt ze alleen aan papa… niemand anders mag het nog weten!

Precies een week na de geboorte vieren we het “Naam-Feest”. Alle mannen, waaronder natuurlijk ook mijn vader, gaan dan naar de moskee en daar wordt de naam bekend gemaakt.

Er is een speciale vrouw die de baby vanaf de geboorte tot de” Naam-Feest dag” mijn zusje elke dag in bad komt doen. Op deze bijzondere feestdag vertelt mijn moeder aan de “badmevrouw” de naam van de baby en deze vrouw fluistert die vier keer in mijn zusjes oortje.

Dan schrijft mijn vader of iemand anders de naam van het kind op ons huis met houtskool of een krijtje en dan weet eindelijk iedereen het!

Over vijf dagen is het zover! Ik ben zo benieuwd hoe ze mijn zusje gaan noemen!