Verslag van de uitgeoefende activiteiten in Nederland

 • We hebben een actief beleid om sponsors te werven. We houden onze oren en ogen open in Nederland en haken in als de mogelijkheid zich voordoet om geld te genereren voor onze projecten. Dit doen we door aan geïnteresseerden een flyer mee te geven, ze onze PowerPoint presentaties te laten zien, of door te komen vertellen over ons project.
 • We houden sponsors, vrienden van de stichting en belangstellenden op de hoogte door middel van een nieuwsbrief via onze websites die meerdere keren per jaar verschijnt. De brief verschijnt in het Nederlands en Engels. Ook laten we foto’s hier een rol bij spelen zodat een ieder onze ontwikkelingen kan zien!
 • Als we de kans krijgen en er is tijd en mankracht voor, dan staan we op markten, geven een lezing, laten ons zien en van ons horen. Vrienden van de stichting en de leden van de stichting zetten zich hiervoor in.
 • Een belangrijk deel van de website van Tuma Viela is nu ook speciaal voor kinderen. We hopen met dit kinderdomein kinderen te bereiken in Nederland die iets meer willen weten over het leven in Ghana en in Tamale in het bijzonder. Dit gedeelte van de site is ook goed te gebruiken op basisscholen en sluit aan bij die scholen die bijvoorbeeld doormiddel van het zendingspotje voor ons sparen.
 • Er is een speciale workshop, gemaakt genaamd: “Ritmes van de Afrikaanse Markt”. Geschikt voor met name de basisscholen.
 • Als je in Afrika op de markt loopt, merk je dat iedere verkoper zijn eigen geluid maakt om zijn handel aan de man te brengen. Al die geluiden lijken op zichzelf te staan, maar Heleen, een muziekdocente, weet er samen met de kinderen een fantastisch muziekstuk van te maken. Ze neemt de kinderen mee naar een Afrikaanse markt waar met traditionele attributen en instrumenten de verschillende ritmes geoefend kunnen worden. Vervolgens geven zij in Afrikaanse kleding een heuse uitvoering voor publiek. Deze workshop is geschikt voor minimaal 25 kinderen van de midden-en bovenbouw en duurt ongeveer 2 uur (incl. presentatie).

Djembé Barasé steunt met deze workshop het project ‘Tuma Viela’.

 • Om Afrika, Ghana en Tamale dichter bij de kinderen in Nederland te brengen is er een kist samengesteld met 30 bijzondere aansprekende attributen uit Tamale. Er kan een tentoonstelling mee gemaakt worden op scholen die iets voor ons project willen ondernemen.
 • Er is iemand aangesteld binnen het bestuur die de speciale taak heeft als ambassadrice van de stichting. Zij is ons contact met de buitenwereld en zet ons op de kaart.
 • Een aantal keren hebben we een Open Dag georganiseerd voor sponsors en belangstellenden. Er is een markt van producten die gemaakt worden in de werkplaats, een PowerPoint om te laten zien en natuurlijk alle ruimte voor vragen en verhalen.
 • Persoonlijk contact hebben met scholen/kerken/organisaties/particulieren die ons steunen is belangrijk. Daarom wordt er tijd besteed aan het persoonlijk benaderen en/of bedanken van een ieder die iets voor de projecten Tuma Viela of New Cooking Bag betekend heeft of dat in de toekomst wil gaan doen.
 • Het blijkt dat sponsors, betrokkenen en een ieder die van ons projecten hoort of onze producten ziet, graag iets wil kopen. We zorgen ervoor dat er altijd een voorraad schooletuis in Nederland is om mensen hiertoe gelegenheid te geven.
 • We hebben een waardevol contact weten te leggen met de stichting Gered Gereedschap. Zij kunnen ons helpen met het verkrijgen van goede handnaaimachines, scharen etc.