De leraren op school hebben me geleerd om niets zo maar op straat te gooien en daar hou ik me ook aan. Alleen kleine snoeppapiertjes -dat moet ik eerlijk zeggen- die gooi ik wel op straat.

Als iemand op school wel zijn rommel zomaar laat rondslingeren dan moet hij voor straf de wc’s schoonmaken of “Trek Aan Je Oren…” Je moet dan je beide oorlelletjes vastpakken en dan door je knieën zakken en weer omhoog. Soms wel honderd keer achterelkaar en dat is geen pretje! Ik gooi daarom mijn rommel alleen daar waar het mag op school!

Als ik kleine kinderen rommel op straat zie gooien dan zeg ik
daar soms wat van, maar
tegen grote mensen durf ik dat niet!

Toen ik nog klein was maakten mijn vriendjes en ik vaak auto’s van lege blikjes. Vooral met blikjes die in het regenseizoen al verroest waren want die waren zachter om te buigen. We maakten van lege blikjes ook pistolen waar we dan mee speelden.

Ik geloof wel dat Tamale op een dag helemaal schoon zal zijn, maar er zijn nu nog heel veel mensen die niet naar school zijn geweest of kinderen die niet naar school gaan.
Die weten niet dat het niet goed is wat ze doen dus zullen we die mensen en kinderen moeten voorlichten wat de gevolgen zijn en dan zullen ze er wel mee stoppen!