We hebben een kraan op ons erf die iedereen kan gebruiken. Je moet daar wel voor betalen, net als met elektriciteit! Soms doet ie het ook niet of hij doet het ineens midden in de nacht en dan moet mijn moeder uit bed om het water in de ton en in jerrycans te doen. Als onze kraan niet werkt dan gaan we bij de buren vragen of die water hebben en anders moeten we ver lopen naar een plek waar water gewoon uit de grond omhoog borrelt. Dat is gratis!

Ook voor afwassen gebruiken we natuurlijk water. Ik gebruik dan altijd twee emmers. In eentje was ik af en daar komt dan ook zeep in en in de andere emmer zit alleen water om het af te spoelen. Afdrogen hoeft niet! Ik zet het altijd gewoon boven op de muur en dan droogt het vanzelf

Ik heb de zee nog nooit gezien maar ik weet dat het een heel groot water is en dat als je aan de kant staat het water naar je toe komt en ook weer terug rolt! Het zeewater kun je niet drinken omdat mensen er ook in zwemmen. Soms zit er ook vis in…

Als het heel erg hard regent dan loopt het water van de weg zo op mijn vaders veranda en dan komt het water wel tot aan mijn middel! Dan spelen we daar altijd, dat is hartstikke leuk! Later scheppen we met emmers het water er weer uit…